Receptbeskrivning
janssons frestelse
Ingredienser
för
1 potatis
2 gula lökar
2 ansjovisfiléer, (à 125 g)
3 dl vispgrädde
3 msk ströbröd
3 msk smör
2 gula lökar
2 ansjovisfiléer, (à 125 g)
3 dl vispgrädde
3 msk ströbröd
3 msk smör
Beskrivning
Janssons frestelse
Â
1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatisen i tunna strimlor. Skala löken och skär den i tunna skivor. Låt ansjovisen rinna av, men spara spadet.
2. Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnssäker form. Översta lagret ska vara potatis.
3. Häll på grädde och ansjovisspad. Strö över ströbröd och lägg på smörklickar.
4. Grädda mitt i ugnen ca 40 min, tills potatisen blivit mjuk och fått en ljusbrun färg.
Â
1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatisen i tunna strimlor. Skala löken och skär den i tunna skivor. Låt ansjovisen rinna av, men spara spadet.
2. Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnssäker form. Översta lagret ska vara potatis.
3. Häll på grädde och ansjovisspad. Strö över ströbröd och lägg på smörklickar.
4. Grädda mitt i ugnen ca 40 min, tills potatisen blivit mjuk och fått en ljusbrun färg.
Visningar: 419
Inlagt 2015-11-25 23:21:22

