Receptbeskrivning

griljerad julskinka

Ingredienser för
2 lagerblad
10 kryddpepparkorn
10 vitpepparkorn
1 timjankvist
1 rimmad skinka, (ca 3 kilo)
2 krm salt
1 äggula
1 krm nymald svartpeppar
1 dl dundersenap, se recept
1 dl färskrivet bröd
1 dl dijonsenap
1 tsk sherryvinäger
1 dl senap
1 msk brödsirap
1 msk bruna senapsfrön
1 dl söt stark senap


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Spola skinkan under rinnande kallt vatten. Lägg den i en stor gryta och sätt i en köttermometer. Häll på kallt vatten så att det täcker skinkan. Koka upp och skumma väl.
2. Sänk värmen och tillsätt kryddorna. Låt sjuda under lock tills termometern visar 72°, beräkna ca 3 timmar.
3. Sätt ugnen på 225°. Ta upp skinkan och dra bort nätet. Skär bort svålen. Lägg skinkan i en ugnssäker form.
4. Blanda senap och äggula. Krydda med salt
och peppar. Torka av skinkan och pensla med senapsblandning. Strö över brödet. Griljera mitt i ugnen tills skinkan fått fin färg. Låt skinkan kallna och skiva den före servering.
Dundersenap                                                                                                          Blanda samtliga ingredienser och låt stå ca 12 timmar i kylen för att mogna. Förvara i tätslutande burk.

Visningar: 119
Inlagt 2015-11-25 23:18:25