Receptbeskrivning
pepparkakor
Ingredienser
för
2.5 dl strösocker
1 msk kardemumma, mald
1 msk kryddnejlika, mald
2 msk mald kanel
1.5 tsk pomeransskal, malda
1 dl vatten
1.5 tsk bikarbonat
1.5 dl ljus sirap
250 g smör, rumsvarmt
1 msk kardemumma, mald
1 msk kryddnejlika, mald
2 msk mald kanel
1.5 tsk pomeransskal, malda
1 dl vatten
1.5 tsk bikarbonat
1.5 dl ljus sirap
250 g smör, rumsvarmt
Beskrivning
1. Dag 1: Lägg kryddorna i en skål. Koka upp vattnet och häll det över kryddorna. Vispa smör, socker och sirap luftigt, gärna i en hushållsassistent.
2. Blanda mjöl och bikarbonat. Blanda ner kryddvatten och mjölblandningen i smöret. Blanda ihop till en smidig deg. Dela degen i två bitar och linda in i plastfolie. Lägg degen i kylen ca 24 timmar.
3. Dag 2: Låt degen mjukna i rumstemperatur ca 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk och stansa ut figurer. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 5–7 min. Låt kallna på plåten.
2. Blanda mjöl och bikarbonat. Blanda ner kryddvatten och mjölblandningen i smöret. Blanda ihop till en smidig deg. Dela degen i två bitar och linda in i plastfolie. Lägg degen i kylen ca 24 timmar.
3. Dag 2: Låt degen mjukna i rumstemperatur ca 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk och stansa ut figurer. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 5–7 min. Låt kallna på plåten.
Visningar: 160
Inlagt 2015-11-25 22:57:24






30 min