Receptbeskrivning

Mild korma med paprika

Ingredienser för
350 g kycklingfilé(er)
1.5 st gul lök(ar)
1 tsk rapsolja
2 msk currypasta
1 kokosmjölk lätt
0.5 dl vatten
1 st röd paprika
1 st gul paprika
1 vitkål stor
salt
3.5 dl basmatiris


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Hacka löken och skär vitkål och paprika i strimlor. Skär kycklingen i bitar. Fräs löken gyllengul. 2. Tillsätt kyckling och currypastan. Då kycklingen fått lite färg tillsätts paprika och vitkål. Fräs några minuter och tillsätt sedan kokosmjölk och vatten. Koka 15 minuter och smaka av med salt. Servera med kokt basmatiris.Familjetips! Smaka på currypastan och om den är stark så ta lite mindre av currypastan och lägg till lite vanlig curry i stället. Näringsvärde per portion: Kcal: 420Kolhydrater: 56 gProtein: 27 gFett: 9,5 gEnergifördelning: Kolhydrater: 54 E%Protein: 26 E%Fett: 20 E%

Visningar: 352
Inlagt 2015-11-25 23:00:16