Receptbeskrivning

Stekt lax med kokos och limesås med wokade sockerärter

Ingredienser för
4 laxfilé
1 kokosmjölk lätt
0.5 st chili
0.5 st lime saft och skal
0.5 st hönsbuljongtärning(ar)
0.5 tsk fruktsocker
maizena såsredning
2 st röd paprika
2 sockerärtor
1 tsk rapsolja
salt och peppar
250 g äggnudlar 1 paket


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Riv skalet av limefrukten. Kärna ur och finhacka chilin. Häll kokosmjölken i en kastrull.

2. Tillsätt chili, fruktsocker, limesaft och skal samt buljongtärningen. Låt småkoka 10 minuter. Smaka av med salt och fruktsocker och red såsen med maizena såsredning.

3. Stek laxen och koka nudlarna.

4. Strimla paprikan och woka paprika och sockerärter i lite rapsolja.

5. Smaka av grönsakerna med salt och peppar. Pressa lite citron eller limesaft över fisken.

Näringsvärde per portion:
Energi: 508 kcal
Kolhydrater: 53 g
Protein: 28 g
Fett: 20 g

Energifördelning::

Kolhydrater: 42 E%
Fett: 35 E%
Protein: 23 E%




Visningar: 391
Inlagt 2015-11-25 22:59:24