Receptbeskrivning

fransk löksill

Ingredienser för
600 g strömming, rensad (som varit fryst minst 2 d
1 dl ättiksprit, (12 %)
5 dl vatten
1 msk salt
0.5 st basilika, kruka
1 st gräslök, kruka
3 dl yoghurt, turkisk
1 tsk dijonsenap
2 krm salt


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Fransk löksill
1.  Skölj strömmingen och dra  bort skinnet. Blanda ättika, vatten och salt i en bunke. Lägg i strömmingsfiléerna. Låt dem ligga i lagen ca 6 timmar tills fisken är vit och fast.
2. Ta upp filéerna och låt dem rinna av väl i ett durkslag.
3. Sås: Hacka basilika och gräslök. Blanda med 1 dl av yoghurten i en skål. Mixa med mixerstav till en slät sås.
4. Rör samman såsen med resten av yoghurten. Smaka av med salt och senap. Lägg i strömmingarna. Låt stå kallt ca 1 dygn före servering.

Visningar: 166
Inlagt 2015-11-26 00:31:08