Receptbeskrivning
fransk löksill av matjes
Ingredienser
för
4 st matjesfiléer, (250-300 g)
1 st rödlökar, hackade (ca 150 g)
1.5 dl strösocker
1.5 dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
1 dl ättiksprit, (12%)
15 st grovkrossade kryddpepparkorn
1 st rödlökar, hackade (ca 150 g)
1.5 dl strösocker
1.5 dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
1 dl ättiksprit, (12%)
15 st grovkrossade kryddpepparkorn
Beskrivning
1. Vattna ur matjesfiléerna 1-1 1/2 timme.2. Blanda samtliga ingredienser till lagen. Låt lagen sjuda ett par minuter under lock och sedan kallna.3. Skär matjesfiléerna i mindre bitar.4. Varva sillen med hackad rödlök och häll över lagen. Ställ kallt minst ett dygn.
Visningar: 532
Inlagt 2015-11-26 00:30:32






0 min