Receptbeskrivning
Stekt torsk med kokt potatis och curryremoulad
Michael Johansson via M F
Ingredienser
för
600 g sej, hoki eller torskfilé
2 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
2-3 msk smör eller margarin
salt och peppar
1 dl pickles utan lag
1 dl majonnäs gärna lättmajonnäs
1 tsk curry
10-12 potatisar
1 citron
2 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
2-3 msk smör eller margarin
salt och peppar
1 dl pickles utan lag
1 dl majonnäs gärna lättmajonnäs
1 tsk curry
10-12 potatisar
1 citron
Beskrivning
Putsa och bena ur torsken. Dela upp filéerna i portionsbitar. Vispa upp äggen lätt i en djup tallrik. Vänd fiskbitarna först i vetemjöl sedan i äggen och till sist i ströbrödet. Stek fisken i matfett i en medelvarm stekpanna, ca 3-4 minuter per sida. Salta och peppra. Hacka picklesen fint. Blanda pickles, majonnäs och curry. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp fisk och curryremoulad på tallrikar och servera med kokt potatis och citronklyftor.
Tips
För en lättare remoulad, blanda med gräddfil eller vatten.
Tips
För en lättare remoulad, blanda med gräddfil eller vatten.
Visningar: 423
Inlagt 2015-11-26 00:25:06

