Receptbeskrivning

Chili- och limesill

Ingredienser för
1 inläggningssill à 420 g
1 st lime
1 st chilifrukt - 2 st
1 st purjolök(ar) liten
0.5 koriander
2.5 dl vatten
4 msk ättika 24 %
4 msk socker


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1 timme + tid att mogna

1. Koka upp lagen och låt den kallna.

2. Skölj sillen och låt den rinna av. Tvätta limen mycket noga och skär den i skivor. Skiva chili och purjo. Plocka bladen från koriandern.

3. Varva sill, lime, chili, purjo och koriander i en burk. Häll över lagen och sätt på lock.

4. Sillen är färdig efter ett dygn men kan gärna få mogna flera dagar.

Recept: Ingrid Eriksson
Foto: Jurek Holzer



Visningar: 344
Inlagt 2015-11-26 00:23:46