Receptbeskrivning
Chili- och limesill
Ingredienser
för
1 inläggningssill à 420 g
1 st lime
1 st chilifrukt - 2 st
1 st purjolök(ar) liten
0.5 koriander
2.5 dl vatten
4 msk ättika 24 %
4 msk socker
1 st lime
1 st chilifrukt - 2 st
1 st purjolök(ar) liten
0.5 koriander
2.5 dl vatten
4 msk ättika 24 %
4 msk socker
Beskrivning
1 timme + tid att mogna
1. Koka upp lagen och låt den kallna.
2. Skölj sillen och låt den rinna av. Tvätta limen mycket noga och skär den i skivor. Skiva chili och purjo. Plocka bladen från koriandern.
3. Varva sill, lime, chili, purjo och koriander i en burk. Häll över lagen och sätt på lock.
4. Sillen är färdig efter ett dygn men kan gärna få mogna flera dagar.
Recept: Ingrid Eriksson
Foto: Jurek Holzer
1. Koka upp lagen och låt den kallna.
2. Skölj sillen och låt den rinna av. Tvätta limen mycket noga och skär den i skivor. Skiva chili och purjo. Plocka bladen från koriandern.
3. Varva sill, lime, chili, purjo och koriander i en burk. Häll över lagen och sätt på lock.
4. Sillen är färdig efter ett dygn men kan gärna få mogna flera dagar.
Recept: Ingrid Eriksson
Foto: Jurek Holzer
Visningar: 344
Inlagt 2015-11-26 00:23:46






45 min