Receptbeskrivning
Ingredienser för
700 g laxfilé, med skinn (som varit fryst minst 2
2 msk havssalt
2 msk råsocker
1 knippe dillstjälkar
2 msk pepparrot, färsk riven


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Gravad lax
 
1. Dra bort eventuella ben ur laxsidan. Lägg den med köttsidan upp i en form eller plastpåse. Blanda salt och socker och gnid in laxens ovansida med det.
2. Fördela pepparroten på laxen. Lägg på dillstjälkar. Vänd laxsidan så att skinnsidan kommer upp. Täck med plast eller knyt ihop plastpåsen och ställ i kylen att grava ca 2 dygn. Vänd den gärna någon gång under tiden.
3. Skrapa bort pepparrot och dill före serveringen och skär laxen i tunna skivor ner till skinnet.

Visningar: 131
Inlagt 2015-11-26 00:23:26