Receptbeskrivning
citrusgravad lax
Ingredienser
för
1.5 kg laxfilé
1 dl strösocker
1 dl salt
1 msk vitpeppar, grovstött
2 citroner, rivet skal
1 apelsin, rivet skal
2 lime, rivet skal
1 dl strösocker
1 dl salt
1 msk vitpeppar, grovstött
2 citroner, rivet skal
1 apelsin, rivet skal
2 lime, rivet skal
Beskrivning
Citrusgravad lax
Â
Frys färsk lax minst 1 dygn i minus 20°. Skåra skinnsidan. Blanda socker, salt, peppar och rivet citrusskal. Strö ett tunt lager av blandningen på en plåt (klädd i plastfolie) och lägg laxen med skinnsidan ner. Gnid in resten av blandningen på ovansidan av laxen. Täck med plastfolie. Låt laxen stå i kylskåp ca 2 dygn. Vänd någon gång under tiden.
Â
Frys färsk lax minst 1 dygn i minus 20°. Skåra skinnsidan. Blanda socker, salt, peppar och rivet citrusskal. Strö ett tunt lager av blandningen på en plåt (klädd i plastfolie) och lägg laxen med skinnsidan ner. Gnid in resten av blandningen på ovansidan av laxen. Täck med plastfolie. Låt laxen stå i kylskåp ca 2 dygn. Vänd någon gång under tiden.
Visningar: 111
Inlagt 2015-11-26 00:23:06






0 min