Receptbeskrivning

apelsin- och rosmaringravad lax

Ingredienser för
2 msk salt
4 msk strösocker
1 st apelsin, rivet skal
2 msk färsk rosmarin, hackad
1 tsk rosépeppar, krossad
1 kg laxfilé med skinn
1 tsk grönpeppar, krossad


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skär laxen i två bitar. Frys laxen i minst 1 dygn före eller efter gravningen. 2. Blanda socker, salt och kryddor. Gnid försiktigt in blandningen i laxen och strö över rosmarin och rivet apelsinskal. 3. Lägg laxen i en plastpåse eller i en form och täck med plastfolie. Låt laxen stå framme i rumstemperatur ca 1 timme tills sockret börjar smälta. Sätt in laxen i kylen och låt stå ca 2 dygn, vänd den efter halva tiden. 4. Skär laxen i tunna skivor. Servera med kokt potatis, kokt vit sparris och örtsås.

Visningar: 110
Inlagt 2015-11-26 00:19:19