Receptbeskrivning

fläskfilé med äpple och grov senap

Ingredienser för
1 st fläskfilé
2 st äpplen, typ granny smith
250 g smålökar, röd
2 st rosmarinkvistar
1 dl äppelcidervinäger
3 msk bong touch of taste viltfond
2 dl grädde
2 dl mjölk, standard 3%
2 msk senap, grov skånsk
2 msk smör
1 msk rapsolja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
GÖR SÅ HÄR Putsa bort eventuella senor och överflödigt fett från fläskfilén.
Snedskär fläskfilén i 8 lika stora bitar och banka ut skivorna lite lätt.
Skär äpplena i klyftor.
Skala och dela rödlöken i grova bitar.
Stek fläskfilén ungefär 2 minuter på varje sidan på medelvärme i smör och olja. Ta upp och lägg åt sidan.
Stek äpplena och rödlöken i smör till en gyllenbrun färg. Tillsätt rosmarin samt äppelcidervinägern och låt koka ner till 1/3 av vätskan återstår. Lägg tillbaka de stekta fläskfiléskivorna i stekpannan
Blanda viltfond, grädde, mjölk och grov senap. Tillsätt i stekpannan och låt sjuda i 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

Visningar: 667
Inlagt 2015-11-26 00:09:23