Receptbeskrivning

skaldjurscocktail

Ingredienser för
0.25 st gurka
1 st avokado
4 st körsbärstomater
2 st dillkvistar
25 g mâchesallad
200 g musslor, frysta, utan skal
500 g stora räkor, (50/70)
2 st hummerstjärtar
0.5 krm salt
2 msk olivolja, mild
0.5 saffran, (à 0,5 g)
1 msk citron, pressad
1 tsk honung
1 tsk fransk dijonsenap


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala hummerstjärtar och räkor. Tina musslorna.Skär gurkan på längden och sedan i remsor med osthyvel. Skala, kärna ur och skär avokadon i mindre bitar. Klyfta tomaterna. Fördela hummer, musslor, räkor och grönsaker i fyra glas.2. Vinägrett: Rör samman citronsaft, senap och honung, saffran och salt. Vispa ner oljan droppvis. Servera vid sidan om.

Visningar: 494
Inlagt 2015-11-26 00:38:52