Receptbeskrivning
Pannbiff i tomatgräddsås
Ingredienser
för
1 ströbröd
1 ägg
1 dl vatten
g blandfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör eller margarin
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 msk tomatpuré
1 tsk majsstärkelse (maizena)
4 prt pasta (gärna fusilli)
1 romansallad
1 ägg
1 dl vatten
g blandfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör eller margarin
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 msk tomatpuré
1 tsk majsstärkelse (maizena)
4 prt pasta (gärna fusilli)
1 romansallad
Beskrivning
Så här gör du
Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
Pannbiff: Blanda ströbröd, ägg och vatten i en stor bunke. Låt det svälla några minuter. Blanda ner färs, salt och peppar. Forma till små pannbiffar.
Sås: Blanda grädde, vatten, tomatpuré och majsstärkelse i en skål.
Pannbiff: Bryn biffarna på båda sidorna i matfettet i en medelvarm stekpanna.
Sås: Sänk värmen och häll i gräddblandningen och låt det sjuda ca 5 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
Till servering: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.
Skär salladen i bitar.
Servera pannbiffarna i såsen med pasta och sallad.
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta. Använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Uteslut ägg i färsen.
Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
Pannbiff: Blanda ströbröd, ägg och vatten i en stor bunke. Låt det svälla några minuter. Blanda ner färs, salt och peppar. Forma till små pannbiffar.
Sås: Blanda grädde, vatten, tomatpuré och majsstärkelse i en skål.
Pannbiff: Bryn biffarna på båda sidorna i matfettet i en medelvarm stekpanna.
Sås: Sänk värmen och häll i gräddblandningen och låt det sjuda ca 5 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
Till servering: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.
Skär salladen i bitar.
Servera pannbiffarna i såsen med pasta och sallad.
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta. Använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Uteslut ägg i färsen.
Visningar: 382
Inlagt 2015-11-26 01:15:41






0 min