Receptbeskrivning
Pepparkaksbrownies
Ingredienser
för
Beskrivning
Pepparkaksbrownies 16-20st
150g smör
¼dl kakao
3st ägg
3dl socker
2½dl vetemjöl
½tsk bakpulver
1tsk kanel
½tsk mald ingefära
½tsk malda nejlikor
½tsk nymald kardemumma
100g hasselnötter
Garnering:
50g mörk choklad
valnötter
Servering:
ev. vispad grädde
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kakao och rör tills det är slätt. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor och sikta ner i smeten. rör ner smörblandningen. Blanda sist i hackade hasselnötter.
Bred ut smeten i en form, 20x30cm, klädd med bakplåtspapper Grädda i 35min. Låt svalna. Skär kakan i rutor. Bred på smält choklad och garnera med valnötter.
Servera eventuellt vispad grädde till.
150g smör
¼dl kakao
3st ägg
3dl socker
2½dl vetemjöl
½tsk bakpulver
1tsk kanel
½tsk mald ingefära
½tsk malda nejlikor
½tsk nymald kardemumma
100g hasselnötter
Garnering:
50g mörk choklad
valnötter
Servering:
ev. vispad grädde
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kakao och rör tills det är slätt. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor och sikta ner i smeten. rör ner smörblandningen. Blanda sist i hackade hasselnötter.
Bred ut smeten i en form, 20x30cm, klädd med bakplåtspapper Grädda i 35min. Låt svalna. Skär kakan i rutor. Bred på smält choklad och garnera med valnötter.
Servera eventuellt vispad grädde till.
Visningar: 72
Inlagt 2015-11-26 19:29:13






30 min