Receptbeskrivning
Pepparsill med äpple och lök
Ingredienser
för
5 rosépepparkorn
5 kryddpepparkorn
10 svartpepparkorn
10 vitpepparkorn
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
3 lagerblad
fileér urvattnad inläggningssill,
1 stor tunt skivad gul lök
1 stort skivat rött äpple
5 kryddpepparkorn
10 svartpepparkorn
10 vitpepparkorn
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
3 lagerblad
fileér urvattnad inläggningssill,
1 stor tunt skivad gul lök
1 stort skivat rött äpple
Beskrivning
Krossa alla pepparkorn grovt i en mortel.
Koka upp ättika, socker, vatten, peppar och lagerblad, låt sjuda under lock i cirka 5 minuter och ställ sedan lagen åt sidan för att kallna.
Skär sillen i små bitar och varva med lök och äpple i en väl rengjord glasburk. Slå på den kalla lagen och sätt på ett lock. 4. Låt stå i kylskåp i minst 2–3 dagar innan den ska ätas, gärna längre. Håller cirka 2 veckor.
Koka upp ättika, socker, vatten, peppar och lagerblad, låt sjuda under lock i cirka 5 minuter och ställ sedan lagen åt sidan för att kallna.
Skär sillen i små bitar och varva med lök och äpple i en väl rengjord glasburk. Slå på den kalla lagen och sätt på ett lock. 4. Låt stå i kylskåp i minst 2–3 dagar innan den ska ätas, gärna längre. Håller cirka 2 veckor.
Visningar: 126
Inlagt 2015-11-26 23:05:00






30 min