Receptbeskrivning

Julglaserade revben

Ingredienser för
1 kg tunna revbensspjäll
1 tsk salt
tsk nymald svartpeppar
1 dl julöl eller mörkt öl
4 msk tamarindsoja eller kinesisk soja
4 msk flytande honung
4 msk hickory barbequesås


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 175°. Lägg revbenen på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och sätt in mitt i ugnen.

Häll öl, soja, honung och BBQ-sås i en kastrull och låt koka ihop ca 5 min.

Ta ut spjällen efter 40 min i ugnen och pensla glazen runt om köttet. Griljera i ugnen ytterligare 10–15 min.

Tips

Revbensspjäll är populärt! Läge att dubbla satsen, kanske?

Visningar: 237
Inlagt 2015-11-26 23:15:23