Receptbeskrivning

Saffranscheesecake med pepparkaksbotten

Ingredienser för
50 g smör
30 st fint krossade pepparkakor
3 ägg
1 dl socker
400 g färskost, naturell
2 dl gräddfil
2 lime rivet skal och pressad saft
1 st saffran, (à 0,5 g)
1 urkärnat granatäpple


  75 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Ugn 200-150 grader.Smält smöret och blanda väl med pepparkakskrosset. Tryck ut massan i en form, med löstagbar kant. Grädda i ugn 5-10 minuter i 200 grader.

Vispa ihop ägg, socker, färskost, gräddfil, lime och saffran. Fyll formen med smeten. Sänk värmen till 150 grader, och grädda i ytterligare 35-40 minuter. Låt svalna och garnera med granatäppelkärnor.

Visningar: 255
Inlagt 2015-11-26 23:45:47