Receptbeskrivning
Äppelkaka
Ingredienser
för
0.5 msk kanel, malen
2 msk socker
1 dl mjölk
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
2 st ägg
2 dl strösocker
100 g smör
2 st äpple(n), röda
2 msk socker
1 dl mjölk
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
2 st ägg
2 dl strösocker
100 g smör
2 st äpple(n), röda
Beskrivning
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, 24 cm i diameter. Skala äpplena. Kärna ur och skär dem i tunna klyftor.
Rör smöret och sockret poröst. Tillsätt äggen och rör till en smidig smet. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölken och mjölblandningen i smeten. Häll smeten i formen. Stick ner äppelklyftorna tätt i smeten. Strö över socker och kanel.
Grädda i mitten av ugnen 60 - 75 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad.
Servera med vaniljsås eller glass.
Rör smöret och sockret poröst. Tillsätt äggen och rör till en smidig smet. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölken och mjölblandningen i smeten. Häll smeten i formen. Stick ner äppelklyftorna tätt i smeten. Strö över socker och kanel.
Grädda i mitten av ugnen 60 - 75 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad.
Servera med vaniljsås eller glass.
Visningar: 286
Inlagt 2015-11-27 00:26:28