Receptbeskrivning

Hallonmoussetårta (glutenfri)

Ingredienser för
300 g mandelmassa
3 st äggvita(or)
6 st gelatinblad
300 g hallon frysta
2 msk hallonlikör
4 st äggula(or)
3 dl florsocker
6 dl vispgrädde


  5 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Botten: Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassa grovt på ett rivjärn och rör ner äggen en och en. Häll smeten i en smord 23 cm-form med löstagbar kant.

2. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 min. Låt kakan svalna i formen, innan den tas ut. Diska formen och lägg tillbaka kakan i formen.

3. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Mixa hallonen med likör och passera dem genom en sil. Vispa äggula och florsocker pösigt. Vispa grädden till fast konsistens.

4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem på svag värme i en kastrull ihop med 1 dl av grädden. Vänd försiktigt samman gelatinet med resten av grädden och blanda sedan med övriga ingredienser med en slickepott.

5. Bred ut moussen över kakan i formen. Täck med plastfilm och sätt i frysen i minst 4 timmar.

6. Ta ut tårtan ur formen direkt när de kommer ur frysen, så behålls de fina kanterna. Dekorera med vackra hallon. Låt tårtan stå framme 30 min innan servering.

Recept: Alice Brax


Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix

Visningar: 345
Inlagt 2015-11-27 00:25:37