Receptbeskrivning
Morotsbröd
Ingredienser
för
50 g jäst
0.5 l yoghurt
0.5 tsk salt
2 st morot
5 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl
yoghurt
pumpafrön
0.5 l yoghurt
0.5 tsk salt
2 st morot
5 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl
yoghurt
pumpafrön
Beskrivning
6 kakor
1. Smula jästen i en bunke, häll i kylskåpskall yoghurt och salt. Rör runt tills jästen löser sig. Skala och riv morötterna fint. Blanda ner dem och mjölet i degen och arbeta till en smidig deg. Jäs i 60 min under bakduk.
2. Sätt på ugnen på 225 grader. Ta upp degen och dela den i sex bitar. Forma till runda brödkakor och lägg dem två och två på plåtar. Skåra ett kryss i mitten av kakorna, pensla med yoghurt och lägg på pumpafrön. Jäs i 30 minuter under bakduk. Grädda i ugnen på 225 grader i 15 minuter.
Recept Alice Brax
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
1. Smula jästen i en bunke, häll i kylskåpskall yoghurt och salt. Rör runt tills jästen löser sig. Skala och riv morötterna fint. Blanda ner dem och mjölet i degen och arbeta till en smidig deg. Jäs i 60 min under bakduk.
2. Sätt på ugnen på 225 grader. Ta upp degen och dela den i sex bitar. Forma till runda brödkakor och lägg dem två och två på plåtar. Skåra ett kryss i mitten av kakorna, pensla med yoghurt och lägg på pumpafrön. Jäs i 30 minuter under bakduk. Grädda i ugnen på 225 grader i 15 minuter.
Recept Alice Brax
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 89
Inlagt 2015-11-27 00:24:42






2 min