Receptbeskrivning
Grovt rågbröd
Ingredienser
för
1 l filmjölk
3 dl rågkross
8 dl rågsikt
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 tsk bikarbonat
2.5 dl mörk sirap
4 tsk salt
1 msk brödkryddor, malda (kan uteslutas)
3 dl rågkross
8 dl rågsikt
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 tsk bikarbonat
2.5 dl mörk sirap
4 tsk salt
1 msk brödkryddor, malda (kan uteslutas)
Beskrivning
2 bröd
1. Blanda filmjölk och rågkross och låt det stå i kylen till nästa dag.
2. Blanda mjölet med bakpulver och bikarbonat och blanda alla ingredienser med filmjölk och rågkross. Degen ska vara ganska lös.
3. Fördela degen i två smorda brödformar och baka i 150 grader i 1 1/2–2 timmar.
Recept: Jan-Erik Hagbom
Foto: Tine Guth Linse
1. Blanda filmjölk och rågkross och låt det stå i kylen till nästa dag.
2. Blanda mjölet med bakpulver och bikarbonat och blanda alla ingredienser med filmjölk och rågkross. Degen ska vara ganska lös.
3. Fördela degen i två smorda brödformar och baka i 150 grader i 1 1/2–2 timmar.
Recept: Jan-Erik Hagbom
Foto: Tine Guth Linse
Visningar: 115
Inlagt 2015-11-27 00:23:47






2 min