Receptbeskrivning
Surdegsbröd med dinkel
Ingredienser
för
1 jäst
3 dl vatten
1 dl dinkelmjöl
2 dl dinkelkorn hela
5 dl vatten
1 msk salt
1 msk honung
2 msk olja
7 dl vetemjöl
7 dl dinkelmjöl
3 dl vatten
1 dl dinkelmjöl
2 dl dinkelkorn hela
5 dl vatten
1 msk salt
1 msk honung
2 msk olja
7 dl vetemjöl
7 dl dinkelmjöl
Beskrivning
2 bröd
1. Blanda alla ingredienser till surdegen och låt stå övertäckt med plastfilm eller ett par timmar i rums-temperatur alternativt i kylskåp över natten.
2. Häll surdegen i en stor bunke och blanda med vatten, salt, honung och olja. Tillsätt vetemjöl och dinkelmjöl och blanda till en jämn och fin deg. Låt jäsa i bunken ca 1 timme, täck bunken med en handduk.
3. Forma degen till två limpor, låt dem jäsa på en plåt ca 45 minuter.
4. Pensla bröden med kallt vatten, grädda längst ner i ugnen i 220 graders ca 40 minuter.
Låt brödet svalna och servera!
1. Blanda alla ingredienser till surdegen och låt stå övertäckt med plastfilm eller ett par timmar i rums-temperatur alternativt i kylskåp över natten.
2. Häll surdegen i en stor bunke och blanda med vatten, salt, honung och olja. Tillsätt vetemjöl och dinkelmjöl och blanda till en jämn och fin deg. Låt jäsa i bunken ca 1 timme, täck bunken med en handduk.
3. Forma degen till två limpor, låt dem jäsa på en plåt ca 45 minuter.
4. Pensla bröden med kallt vatten, grädda längst ner i ugnen i 220 graders ca 40 minuter.
Låt brödet svalna och servera!
Visningar: 116
Inlagt 2015-11-27 00:23:29






45 min