Receptbeskrivning

Jordgubbs- och rabarberpaj

Ingredienser för
vispgrädde
1 l jordgubbar
350 g rabarber
100 g vit choklad
4 st äggula(or)
3 dl socker
3.5 dl vetemjöl
100 g smör


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Hacka ihop smör, mjöl och 1.25 dl socker och tillsätt äggulorna. Låt degen vila i kyl i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen till ca 3 mm tjocklek och klä en form med löstagbar botten(ca 24 cm i diameter). Nagga bottnen och grädda den i 15 minuter tills pajskalet får en gyllene färg. Låt den sedan kallna. Smält chokladen i en skål i vattenbad, pensla pajskalet med ett tunt chokladlager och låt det kallna. Koka upp de skalade rabarberskivorna med 1½ dl socker, rör om och låt allt sjuda på svag värme. När purén tjocknar är den klar och du kan ställa den åt sidan och låta den kallna. Ta fram pajskalet, bred ut purén över chokladen och lägg jordgubbarna ovanpå.

Visningar: 67
Inlagt 2015-11-27 00:23:06