Receptbeskrivning
Rabarbersoppa
Emily Larsson via Ica.se
Ingredienser
för
600 g rabarber
1 strösocker
citron
2 vatten
2 dl crème fraiche
mandelbiskvier
1 strösocker
citron
2 vatten
2 dl crème fraiche
mandelbiskvier
Beskrivning
Skär rabarber (så röd som möjligt) i 2 cm långa bitar. Lägg dem i en kastrull, strö över strösocker. Sätt på ett lock och låt puttra i ca 5 minuter tills sockret löst sig.
Tillsätt rivet skal av citron, vatten och crème fraiche. Rör väl och låt puttra försiktigt tills rabarbern är mjuk. Soppan blir extra len i konsistensen om den körs någon minut i mixer.
Servera soppan varm eller kall med mandelskorpor eller mandelbiskvier.
För alla
Fri från gluten och ägg om man väljer skorpa eller kaka till som passar.
Gör laktosfri: byt ut crème fraiche mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja).
Visningar: 311
Inlagt 2012-04-09 19:44:11

