Receptbeskrivning
Senap
Ingredienser
för
1 burk (tom)
50 g senapsfrön
1 dl vatten
4 msk strösocker
1 tsk grovmalen vitpeppar
1 tsk salt
2 tsk ättika 12%
50 g senapsfrön
1 dl vatten
4 msk strösocker
1 tsk grovmalen vitpeppar
1 tsk salt
2 tsk ättika 12%
Beskrivning
Till den här senapen används senapskula, som rullas runt i en skål på gammalt vis.
Ingredienserna kan förstås även mixas med stavmixer.
1. Krossa senapsfröna i en skål med senapskula, eller använd mortel eller stavmixer.
Tillsätt vatten under malningen så att det blir en lagom tjock senapsröra.
2. Vänd ner socker, vitpeppar, salt och ättika och rör om väl.
Häll upp på burk och förslut
Ingredienserna kan förstås även mixas med stavmixer.
1. Krossa senapsfröna i en skål med senapskula, eller använd mortel eller stavmixer.
Tillsätt vatten under malningen så att det blir en lagom tjock senapsröra.
2. Vänd ner socker, vitpeppar, salt och ättika och rör om väl.
Häll upp på burk och förslut
Visningar: 172
Inlagt 2015-12-01 07:18:31






10 min