Receptbeskrivning
Härlig mjuk pepparkaka
Ingredienser
för
150 g smör
3 st ägg
3 dl råsocker
2 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 påse pepparkakskryddor, 18 g
2 dl lingon, färska eller frysta
50 g mjukt smör
1 dl florsocker
3 msk socker
3 st ägg
3 dl råsocker
2 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 påse pepparkakskryddor, 18 g
2 dl lingon, färska eller frysta
Frosting:
200 g philadelphia ost, naturell 50 g mjukt smör
1 dl florsocker
Dekoration:
1 dl lingon 3 msk socker
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra en rektangulär ugnsform, gärna av teflon, cirka 30×21 centimeter. Smält smöret.
Vispa ägg och råsocker krämigt med elvisp.
Blanda i det smälta smöret under vispning tillsammans med gräddfilen. Blanda mjöl och bakpulver med pepparkakskryddorna och rör ner det i smeten.
Vänd i lingonen.
Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.
LÃ¥t svalna.
Ta ut rundlar med hjälp av ett kakmått eller glas i valfri storlek eller skär kakan i rutor.
Vispa färskost och smör luftigt.
Tillsätt florsockret och fortsätt vispa tills det blir slätt.
Bre lite frosting på varje kaka.
Strö lite strösocker på lingonen och garnera med dem.
Om du har tillgång till lingonblad är det fint att pynta med dem också.
Smöra en rektangulär ugnsform, gärna av teflon, cirka 30×21 centimeter. Smält smöret.
Vispa ägg och råsocker krämigt med elvisp.
Blanda i det smälta smöret under vispning tillsammans med gräddfilen. Blanda mjöl och bakpulver med pepparkakskryddorna och rör ner det i smeten.
Vänd i lingonen.
Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.
LÃ¥t svalna.
Ta ut rundlar med hjälp av ett kakmått eller glas i valfri storlek eller skär kakan i rutor.
Vispa färskost och smör luftigt.
Tillsätt florsockret och fortsätt vispa tills det blir slätt.
Bre lite frosting på varje kaka.
Strö lite strösocker på lingonen och garnera med dem.
Om du har tillgång till lingonblad är det fint att pynta med dem också.
Visningar: 199
Inlagt 2015-12-01 07:24:33






40 min