Receptbeskrivning

Glöggfudge

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
50-60 st

3 dl vispgrädde
1,5 msk kakao
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 g smör
100 g hackad mörk choklad, 70 procent
2 msk vinglögg
0,5 tsk kanel

Gör så här:
1. Häll grädden i en tjockbottnad kastrull.
Vispa ut kakaon i grädden.
2. Tillsätt socker, sirap och smör.
Koka upp smeten och låt den koka tills
den når en temperatur på 125 grader.
3. Rör i den hackade chokladen,
glögg och kanel.
Rör om till en slät smet.
4. Häll smeten i en form, ca 22 x 22 cm,
med bakplåtspapper i botten.
5. Låt fudgen kallna helt innan du skär
den i bitar.
Förvara l kylskåp

Visningar: 225
Inlagt 2015-12-02 19:50:45