Receptbeskrivning
S'mores fudge
Ingredienser
för
100 g minimarshmallows
5 st digestivekex
200 g mjölk choklad
200 g mörk choklad
5 st digestivekex
200 g mjölk choklad
200 g mörk choklad
Beskrivning
Värm ugnen till 180 grader.
»Grilla« hälften av marshmallowsen på en plåt med bakplåtspapper i 4–5 minuter, tills de är gyllenbruna och har en krispig yta.
Värm mjölken på låg värme i en kastrull.
Hacka chokladen och tärna smöret. Krossa digestivekexen grovt.
Tillsätt chokladen och smöret till den kondenserade mjölken och blanda snabbt ihop massan med en värmetålig slickepott. Låt chokladen och smöret smälta helt till en jämn massa.
Vänd ner krossade kex och marshmallows, både grillade och ogrillade, men spara några till dekoration.
Tryck ut massan i en form som är cirka 20 × 30 cm. Låt stå övertäckt i kylen i minst 6 timmar för att stelna. Skär fudgen i fina bitar.
»Grilla« hälften av marshmallowsen på en plåt med bakplåtspapper i 4–5 minuter, tills de är gyllenbruna och har en krispig yta.
Värm mjölken på låg värme i en kastrull.
Hacka chokladen och tärna smöret. Krossa digestivekexen grovt.
Tillsätt chokladen och smöret till den kondenserade mjölken och blanda snabbt ihop massan med en värmetålig slickepott. Låt chokladen och smöret smälta helt till en jämn massa.
Vänd ner krossade kex och marshmallows, både grillade och ogrillade, men spara några till dekoration.
Tryck ut massan i en form som är cirka 20 × 30 cm. Låt stå övertäckt i kylen i minst 6 timmar för att stelna. Skär fudgen i fina bitar.
Visningar: 174
Inlagt 2015-12-03 20:24:57






30 min