Receptbeskrivning
Havrecookies med chokladbitar
Ingredienser
för
Beskrivning
Havrecookies med chokladbitar 30st
2dl mörkt muscovadosocker
2dl farinsocker
200g smör, rumsvarmt
2st ägg
7dl havregryn
3dl vetemjöl
1tsk bikarbonat
1½tsk flingsalt
250g mörk choklad, hackad
Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop sockersorter och smör med en elvisp till en kräm. Vispa i äggen och rör i havregrynen.
Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en separat skål och arbeta seden in det i smeten. Tillsätt choklad.
Ta ca 2msk smet åt gången, rulla till bollar och platta ut på papprad plåt. Grädda i omgångar, en plåt i taget, ca 10-15min. beroende på storlek och tjocklek.
Kakorna ska börja få färg i kanten men inte för mycket färg. De ska vara lite sega inuti och frasiga utanpå.
Låt svalna och förvara sedan i lufttät burk eller frys dem.
2dl mörkt muscovadosocker
2dl farinsocker
200g smör, rumsvarmt
2st ägg
7dl havregryn
3dl vetemjöl
1tsk bikarbonat
1½tsk flingsalt
250g mörk choklad, hackad
Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop sockersorter och smör med en elvisp till en kräm. Vispa i äggen och rör i havregrynen.
Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en separat skål och arbeta seden in det i smeten. Tillsätt choklad.
Ta ca 2msk smet åt gången, rulla till bollar och platta ut på papprad plåt. Grädda i omgångar, en plåt i taget, ca 10-15min. beroende på storlek och tjocklek.
Kakorna ska börja få färg i kanten men inte för mycket färg. De ska vara lite sega inuti och frasiga utanpå.
Låt svalna och förvara sedan i lufttät burk eller frys dem.
Visningar: 110
Inlagt 2015-12-03 20:25:48






30 min