Receptbeskrivning
Vit chokladmousse med hallon
Ingredienser
för
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
1 st ägg
100 g frysta hallon
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde
1 st ägg
100 g frysta hallon
1 dl strösocker
Beskrivning
1. Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad.
2. Vispa under tiden grädden tjock.
3. Vispa ägget hastigt och häll ner den smälta chokladen under fortsatt vispning.
4. Vänd försiktigt ner grädden och fördela smeten i fyra glas. Låt stå i kylen minst tre timmar eller över natten. Toppa med hallon rullade i socker och servera.
Text Liselotte Forslin
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
2. Vispa under tiden grädden tjock.
3. Vispa ägget hastigt och häll ner den smälta chokladen under fortsatt vispning.
4. Vänd försiktigt ner grädden och fördela smeten i fyra glas. Låt stå i kylen minst tre timmar eller över natten. Toppa med hallon rullade i socker och servera.
Text Liselotte Forslin
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 158
Inlagt 2015-12-04 16:54:50






30 min