Receptbeskrivning

hjortron med färskost och pepparkaka

Ingredienser för
250 g hjortron, frysta
1 dl strösocker
1 vaniljstång
10 pepparkakor
0.5 dl vatten
200 g strösocker
15 g glykos, flytande
3 äggvitor
0.5 dl hjortronlikör
2 msk strösocker
150 g färskost, naturell
175 g italiensk maräng, se recept


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Hjortron med färskost och pepparkaka
1. Klyv och skrapa fröna ur vaniljstången. Lägg hjortron, vaniljstång och -frön och socker i en skål. Rör försiktigt tills sockret smält, utan att hjortronen går sönder. Ställ i kylen ca 4 timmar.
2. Italiensk maräng: Koka upp vatten, socker och glykos i en kastrull. Börja vispa äggvitorna till fast skum med elvisp när sockerlagen är 110°. Ta sockerlagen från värmen när den är 121°.
3. Häll sockerlagen försiktigt i äggvitorna under kraftig vispning. Fortsätt vispa ytterligare 15 min på låg hastighet. Spara 175 g och frys in resten till ett annat tillfälle.
4. Mixa likör, socker och färskost. Vänd ner marängen.
5. Servering: Varva krossade pepparkakor, ostkräm och hjortron i glas och servera genast.

Visningar: 154
Inlagt 2015-12-04 17:25:08