Receptbeskrivning
Älgstek med ingefära, honung och balsamvinäger
Ingredienser
för
1 kg fransyska
3 msk färsk ingefära
1 dl rapsolja
0.5 dl flytande honung
0.5 dl balsamvinäger
2 msk soja
0.5 msk timjan
flingsalt
nymalen svartpeppar
3 msk färsk ingefära
1 dl rapsolja
0.5 dl flytande honung
0.5 dl balsamvinäger
2 msk soja
0.5 msk timjan
flingsalt
nymalen svartpeppar
Beskrivning
Hetta upp smör i en gryta eller stekpanna med hög kant som tål att sättas in i ugn.
Bryn fransyskan runtom i smöret, salta och peppra.
Blanda ihop alla ingredienser till glazen och häll den över köttet.
Bryn ytterligare någon minut.
Stick in en termometer i tjockaste delen på steken. Ställ in grytan eller pannan i ugnen på 175° och låt steka tills temperaturen når ca 57-58°. (lite drygt en timme)
Späd ev med lite vatten ett par gånger under tiden.
Ta ut steken och låt vila. Sila skyn.
Skär köttet i tunna skivor, häll över lite sky och servera med morotsröra, sallad och ev. potatis.
http://www.mytaste.se/click/index/20154229/mat-ro.blogspot.se
Bryn fransyskan runtom i smöret, salta och peppra.
Blanda ihop alla ingredienser till glazen och häll den över köttet.
Bryn ytterligare någon minut.
Stick in en termometer i tjockaste delen på steken. Ställ in grytan eller pannan i ugnen på 175° och låt steka tills temperaturen når ca 57-58°. (lite drygt en timme)
Späd ev med lite vatten ett par gånger under tiden.
Ta ut steken och låt vila. Sila skyn.
Skär köttet i tunna skivor, häll över lite sky och servera med morotsröra, sallad och ev. potatis.
http://www.mytaste.se/click/index/20154229/mat-ro.blogspot.se
Visningar: 445
Inlagt 2015-12-05 12:54:31






0 min