Receptbeskrivning
Ärtsoppa med fläsk – en rätt med anor
Ingredienser
för
4 dl gula ärter, gogreen svenskodlade
1 l vatten
400 g fläsk, rimmat (tärnat)
1 dl gul lök, hackad
1 grönsaksbuljong
1 msk ingefära, färsk
2 timjan, (och ev 1 tsk mejram)
senap
salt
peppar
1 l vatten
400 g fläsk, rimmat (tärnat)
1 dl gul lök, hackad
1 grönsaksbuljong
1 msk ingefära, färsk
2 timjan, (och ev 1 tsk mejram)
senap
salt
peppar
Beskrivning
Ärtsoppa med fläsk – en rätt med anor
Â
Så här lagar du receptet:
1. Skölj ärterna. Blöttlägg i kallt vatten, ca 12 timmar, häll av vattnet.
2. Koka upp ärterna i nytt vatten med salt. Skumma av och låt sjuda tillsammans med fläsk, lök och buljong tills ärterna är mjuka (ca 1 timme). Rör om då och då med en visp för att få bort ärtskalen. Späd ev. med mer vatten till önskad konsistens.
3. Smaka av med salt och peppar samt krydda med timjan (och ev. mejram). Servera med senap!
Â
Så här lagar du receptet:
1. Skölj ärterna. Blöttlägg i kallt vatten, ca 12 timmar, häll av vattnet.
2. Koka upp ärterna i nytt vatten med salt. Skumma av och låt sjuda tillsammans med fläsk, lök och buljong tills ärterna är mjuka (ca 1 timme). Rör om då och då med en visp för att få bort ärtskalen. Späd ev. med mer vatten till önskad konsistens.
3. Smaka av med salt och peppar samt krydda med timjan (och ev. mejram). Servera med senap!
Visningar: 455
Inlagt 2015-12-07 00:47:52

