Receptbeskrivning

Panerad r?dsp?tta med dansk remoulads?s

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
F?r 4 personer, serveras med citron, sardeller och kokt potatis (helst f?rsk):

8 st sp?ttafil?er
2 ?gg
1 dl vetemj?l alt finmalt r?gmj?l
1,5-2 dl str?br?d
salt och peppar
stekmargarin

G?r remoulads?sen f?rst och koka sedan upp potatisen s? ?r potatisen klar n?r sp?ttorna ?r klara!

1. Vispa ?ggen l?tt (precis s? att det b?rjar att skumma)
2. V?nd r?dsp?ttsfil?erna ordentligt f?rst i mj?let, sedan i ?ggvispet och sist i str?br?det.
3. Stek p? 6-7 av 12, d v s medelv?rme, i 2-3 minuter p? varje sida utan att paneringen br?nns (fil?erna skall bli gyllenbruna).
Servera!


Remoulads?s
Blanda ihop:
1 dl finhachad picklesblandning alt bostongurka eller annan inlagd gurka
0,5 dl majonn?s
0,5-1 tsk curry


Visningar: 441
Inlagt 2015-12-07 00:55:19