Receptbeskrivning
Panerad r?dsp?tta med dansk remoulads?s
Ingredienser
för
Beskrivning
F?r 4 personer, serveras med citron, sardeller och kokt potatis (helst f?rsk):
8 st sp?ttafil?er
2 ?gg
1 dl vetemj?l alt finmalt r?gmj?l
1,5-2 dl str?br?d
salt och peppar
stekmargarin
G?r remoulads?sen f?rst och koka sedan upp potatisen s? ?r potatisen klar n?r sp?ttorna ?r klara!
1. Vispa ?ggen l?tt (precis s? att det b?rjar att skumma)
2. V?nd r?dsp?ttsfil?erna ordentligt f?rst i mj?let, sedan i ?ggvispet och sist i str?br?det.
3. Stek p? 6-7 av 12, d v s medelv?rme, i 2-3 minuter p? varje sida utan att paneringen br?nns (fil?erna skall bli gyllenbruna).
Servera!
Remoulads?s
Blanda ihop:
1 dl finhachad picklesblandning alt bostongurka eller annan inlagd gurka
0,5 dl majonn?s
0,5-1 tsk curry
8 st sp?ttafil?er
2 ?gg
1 dl vetemj?l alt finmalt r?gmj?l
1,5-2 dl str?br?d
salt och peppar
stekmargarin
G?r remoulads?sen f?rst och koka sedan upp potatisen s? ?r potatisen klar n?r sp?ttorna ?r klara!
1. Vispa ?ggen l?tt (precis s? att det b?rjar att skumma)
2. V?nd r?dsp?ttsfil?erna ordentligt f?rst i mj?let, sedan i ?ggvispet och sist i str?br?det.
3. Stek p? 6-7 av 12, d v s medelv?rme, i 2-3 minuter p? varje sida utan att paneringen br?nns (fil?erna skall bli gyllenbruna).
Servera!
Remoulads?s
Blanda ihop:
1 dl finhachad picklesblandning alt bostongurka eller annan inlagd gurka
0,5 dl majonn?s
0,5-1 tsk curry
Visningar: 535
Inlagt 2015-12-07 00:55:19

