Receptbeskrivning
Geléhallon
Ingredienser
för
10 st gelatinblad
200 g frysta hallon
1 dl socker
50 g glukos / vit sirap
strösocker
citronsyra
neutral olja
200 g frysta hallon
1 dl socker
50 g glukos / vit sirap
Tillbehör:
hjärtformar strösocker
citronsyra
neutral olja
Beskrivning
Tina, mixa hallonen med en stavmixer och passera genom en sil.
Mät upp mängden och tillsätt vatten upp tills det blir 250 gram.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Blanda glukos/sirap, socker och hallonpuré i en tjockbottnad gryta.
Koka upp tills sockret löst sig, pensla grytkanten med lite kallt vatten så att sockret som fastnat försvinner. Krama ur gelatinbladen och smält i gelén.
Olja godisformarna eller mjuka isbitsformar, vänta tills gelén kommer under 70 grader, fyll formarna och låt stelna i kylskåp.
Sen måste du bestämma dig, om du vill ha blanka fina hjärtan (genom att använda lite lite olja) eller läckert söta sockerhjärtan.
Om du vill kan du blanda sockret med en nypa citronsyra och då får du lätt syrliga godisar.
Mät upp mängden och tillsätt vatten upp tills det blir 250 gram.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Blanda glukos/sirap, socker och hallonpuré i en tjockbottnad gryta.
Koka upp tills sockret löst sig, pensla grytkanten med lite kallt vatten så att sockret som fastnat försvinner. Krama ur gelatinbladen och smält i gelén.
Olja godisformarna eller mjuka isbitsformar, vänta tills gelén kommer under 70 grader, fyll formarna och låt stelna i kylskåp.
Sen måste du bestämma dig, om du vill ha blanka fina hjärtan (genom att använda lite lite olja) eller läckert söta sockerhjärtan.
Om du vill kan du blanda sockret med en nypa citronsyra och då får du lätt syrliga godisar.
Visningar: 192
Inlagt 2015-12-07 05:31:05






30 min