Receptbeskrivning

Marmeladgodis med havtorn

Ingredienser för
4 st gelatinblad
225 g frysta och tinade havtornsbär
1 dl syltsocker med pektin
50 g glykossirap
Tillbehör:


  20 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Klä en form på ca 10×10 cm med aluminiumfolie/Bakplåtspapper.
Pensla med olja.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Koka upp bären med syltsocker i ca 5 minuter.
Mixa bären, sila av vätskan i en ny kastrull.
Blanda i glykossirapen.
Låt koka upp igen och låt sedan sjuda på medelvärme i ca 10 minuter tills marmeladen börjar tjockna/bli mer trögflytande.
Du kan testa at droppa lite på en kall tallrik för att se att den stelnar.
Dra av kastrullen från plattan, krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i marmeladen.
Fyll formen med marmeladen och ställ i kylen i minst 3 timmar så den stelnar ordentligt.
Ta ur marmeladen ur formen och dra av aluminiumfolien.
Skär små rutor på ca 1×1 cm och rulla i socker

Visningar: 587
Inlagt 2015-12-07 11:56:16