Receptbeskrivning
Hallon- o lakritsfudge
Ingredienser
för
Beskrivning
Hallon- o lakritsfudge
3dl vispgrädde
4dl strösocker
50g smör
4msk ljus sirap
1påse krossade turkisk peppar
200g mjölkchoklad
svart karamellfärg
Krossa karamellerna i mortel.
Lägg alla ingredienser utom choklad och karamellfärg i en kastrull, låt sjuda upp under omrörning till 120°.
Ta bort från värmen och bryt ner chokladen under omrörning. Droppa ner valfri mängd karamellfärg o häll upp smeten i en bakplåtsklädd form ca 20x30cm.
Ställ kallt o börja sen med lager två.
3dl vispgrädde
4dl socker
50g smör
4msk ljus sirap
125g färska hallon
100g vit choklad
röd karamellfärg
Lägg alla ingredienser utom chokladen och karamellfärgen i en kastrull, låt sjuda upp under omrörning till 120°.
Mosa till de hallon som behövs, det mesta kokas upp.
Ta bort från värmen och bryt ner chokladen under omrörning. Droppa ner valfri mängd karamellfärg och häll detta på lakritslagret.
Ställ svalt, gärna över natten innan du skär fina bitar.
3dl vispgrädde
4dl strösocker
50g smör
4msk ljus sirap
1påse krossade turkisk peppar
200g mjölkchoklad
svart karamellfärg
Krossa karamellerna i mortel.
Lägg alla ingredienser utom choklad och karamellfärg i en kastrull, låt sjuda upp under omrörning till 120°.
Ta bort från värmen och bryt ner chokladen under omrörning. Droppa ner valfri mängd karamellfärg o häll upp smeten i en bakplåtsklädd form ca 20x30cm.
Ställ kallt o börja sen med lager två.
3dl vispgrädde
4dl socker
50g smör
4msk ljus sirap
125g färska hallon
100g vit choklad
röd karamellfärg
Lägg alla ingredienser utom chokladen och karamellfärgen i en kastrull, låt sjuda upp under omrörning till 120°.
Mosa till de hallon som behövs, det mesta kokas upp.
Ta bort från värmen och bryt ner chokladen under omrörning. Droppa ner valfri mängd karamellfärg och häll detta på lakritslagret.
Ställ svalt, gärna över natten innan du skär fina bitar.
Visningar: 340
Inlagt 2015-12-07 20:30:37






30 min