Receptbeskrivning
Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt
Ingredienser
för
300 g mandelmassa
2 st ägg
2 msk kakao
200 g vit choklad
2 st äggulor
2 msk citronlikör tex.cointreau
2 st ägg
2 msk kakao
Fyllning:
3 dl grädde 200 g vit choklad
2 st äggulor
2 msk citronlikör tex.cointreau
Garnering:
2 st passionsfrukter Beskrivning
Sätt ugnen på 175°.
Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min.
Låt kakan kallna och skär loss den från formen.
Diska och torka formen och lägg ner kakan igen.
Vispa grädden.
Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp äggulorna i en stor bunke.
Tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
Rör ner likören och sist grädden.
Bred ut moussen över kakan i formen.
Täck med plastfilm och frys i minst 3 tim.
Dela passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet.
Häll det över moussen.
Låt tårtan stå framme ca 30 min före serveringen.
Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min.
Låt kakan kallna och skär loss den från formen.
Diska och torka formen och lägg ner kakan igen.
Vispa grädden.
Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp äggulorna i en stor bunke.
Tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
Rör ner likören och sist grädden.
Bred ut moussen över kakan i formen.
Täck med plastfilm och frys i minst 3 tim.
Dela passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet.
Häll det över moussen.
Låt tårtan stå framme ca 30 min före serveringen.
Visningar: 407
Inlagt 2015-12-08 11:48:05






250 min