Receptbeskrivning
Nutellafudge
Ingredienser
för
Beskrivning
Nutellafudge ca 50st
3dl vispgrädde
1½dl ljus sirap
1½dl socker
50g smör
160g nutella
1krm ättiksprit
Koka grädde, sirap och socker till 124-125° eller så att smeten klarar kulprovet. Tillsätt smöret och låt det koka i ytterligare 2min.
Ta bort kastrullen från plattan och rör ner nutellan och ättikspriten till en jämn smet.
Bred ut kolasmeten på en plåt med bakplåtspapper, 1-2cm tjock, och låt den svalna.
Ställ fudgen i kylen i ett par timmar innan du skär den i lagom stora bitar med en vass kniv.
3dl vispgrädde
1½dl ljus sirap
1½dl socker
50g smör
160g nutella
1krm ättiksprit
Koka grädde, sirap och socker till 124-125° eller så att smeten klarar kulprovet. Tillsätt smöret och låt det koka i ytterligare 2min.
Ta bort kastrullen från plattan och rör ner nutellan och ättikspriten till en jämn smet.
Bred ut kolasmeten på en plåt med bakplåtspapper, 1-2cm tjock, och låt den svalna.
Ställ fudgen i kylen i ett par timmar innan du skär den i lagom stora bitar med en vass kniv.
Visningar: 281
Inlagt 2015-12-08 21:37:10






30 min