Receptbeskrivning

Wienernougatbräck med hasselnötter och mandel

Ingredienser för
235 g mjölkchoklad
20 g kakaofett
2 dl rostade haddelnötter
2 dl florsocker
1 nypa salt
3 dl rostade mandelspån
50 g mörk choklad


  20 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Hacka chokladen och kakaofettet.

Mixa hasselnötterna fint tills det blir en oljig massa.
Blanda ner socker, choklad och kakaofett i omgångar medan mixern går. Tillsätt saltet på slutet.

Häll över nougaten i en bunke och vänd ner 2,5 dl rostade mandelspån.

Häll ut nougaten på en plåt med bakplåtspapper och strö över resten av mandelspånen.
LÃ¥t stelna en stund i rumstemperatur.

Smält den mörka chokladen.
Ringla den över bräcket och låt chokladen stelna.
Bryt eller skär bräcket i bitar.

Visningar: 209
Inlagt 2015-12-09 13:29:12