Receptbeskrivning
Wienernougatbräck med hasselnötter och mandel
Ingredienser
för
235 g mjölkchoklad
20 g kakaofett
2 dl rostade haddelnötter
2 dl florsocker
1 nypa salt
3 dl rostade mandelspån
50 g mörk choklad
20 g kakaofett
2 dl rostade haddelnötter
2 dl florsocker
1 nypa salt
3 dl rostade mandelspån
50 g mörk choklad
Beskrivning
Hacka chokladen och kakaofettet.
Mixa hasselnötterna fint tills det blir en oljig massa.
Blanda ner socker, choklad och kakaofett i omgångar medan mixern går. Tillsätt saltet på slutet.
Häll över nougaten i en bunke och vänd ner 2,5 dl rostade mandelspån.
Häll ut nougaten på en plåt med bakplåtspapper och strö över resten av mandelspånen.
LÃ¥t stelna en stund i rumstemperatur.
Smält den mörka chokladen.
Ringla den över bräcket och låt chokladen stelna.
Bryt eller skär bräcket i bitar.
Mixa hasselnötterna fint tills det blir en oljig massa.
Blanda ner socker, choklad och kakaofett i omgångar medan mixern går. Tillsätt saltet på slutet.
Häll över nougaten i en bunke och vänd ner 2,5 dl rostade mandelspån.
Häll ut nougaten på en plåt med bakplåtspapper och strö över resten av mandelspånen.
LÃ¥t stelna en stund i rumstemperatur.
Smält den mörka chokladen.
Ringla den över bräcket och låt chokladen stelna.
Bryt eller skär bräcket i bitar.
Visningar: 209
Inlagt 2015-12-09 13:29:12






20 min