Receptbeskrivning
Julbröd med anis och fänkål
Ingredienser
för
1 msk anis, hel
1 msk fänkål, torkad och hel
5 dl vatten
1 dl mjölk
1 tsk salt
50 g jäst
1 msk mörk sirap
15 dl fullkornsvetemjöl, spara lite till utbakning
1 msk fänkål, torkad och hel
5 dl vatten
1 dl mjölk
1 tsk salt
50 g jäst
1 msk mörk sirap
15 dl fullkornsvetemjöl, spara lite till utbakning
Beskrivning
Stöt anis och fänkål i en mortel.
Värm vatten och mjölk i en kastrull till fingervarmt.
Rör ihop jäst och salt i en bunke.
Häll i degvätskan, kryddorna och sirapen samt mjölet lite i taget i bunken. Arbeta ihop till en deg.
Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
Forma till två bröd.
Strö lite mjöl över.
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Sätt under tiden ugnen på 250 °C. Grädda i cirka 20 minuter.
Värm vatten och mjölk i en kastrull till fingervarmt.
Rör ihop jäst och salt i en bunke.
Häll i degvätskan, kryddorna och sirapen samt mjölet lite i taget i bunken. Arbeta ihop till en deg.
Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
Forma till två bröd.
Strö lite mjöl över.
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Sätt under tiden ugnen på 250 °C. Grädda i cirka 20 minuter.
Visningar: 213
Inlagt 2015-12-09 13:33:14






100 min