Receptbeskrivning

Vörtbullar

Ingredienser för
50 g färsk jäst
33 cl julmust eller svagdricka
33 cl mörk öl eller porter
250 g kvarg
1 dl bröd sirap
4 tsk salt
1 msk mald ingefära
2 msk malda pomeransskal
1 tsk malda kryddnejlikor
1 kg rågsikt


  140 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Smula jästen i en bunke.
Tillsätt kall julmust och öl, rör tills jästen är löst.
Blanda ner kvarg, sirap, salt, kryddor och russin.
Tillsätt det mesta av mjölet.
Arbeta degen kraftigt tills den blir smidig.
Tillsätt resten av mjölet om den känns kladdig.
Täck med bakduk och jäs ca 2 timmar i rumstemperatur.

Rulla ut degen till 2 längder.
Skär varje längd i 16 bitar.
Baka ut till bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Täck med bakduk och jäs ca 40 minuter.
Sätt ugnen på 225˚C.
Grädda de stora bröden i nedre delen av ugnen ca 40 min.
Grädda bullarna mitt i ugnen 12-15 minuter.
Låt bröden svalna på galler täckta med bakduk.


Tips!
Frys bröden och ta fram det vartefter de ska ätas.



Visningar: 1026
Inlagt 2015-12-09 13:38:11