Receptbeskrivning
Luftiga frallor
Ingredienser
för
5 dl mjölk, gärna 3% fetthalt
30 g jäst (lite mer än en halv jäst)
12 dl vetemjöl special
50 g rumstempererat smör
1 tsk socker
1 tsk salt
sesamfrön
pumpafrön
havregryn
valmofrön
30 g jäst (lite mer än en halv jäst)
12 dl vetemjöl special
50 g rumstempererat smör
1 tsk socker
1 tsk salt
Pensling:
Ägg eller vatten Förslag på topping att strö på brödet:
solrosfrön sesamfrön
pumpafrön
havregryn
valmofrön
Beskrivning
Värm mjölk fingervarmt, ljummen.
Blanda alla ingredienser och arbeta i hushållsmaskin (eller för hand) i ca 10 min.
Degen ska inte vara kladdig, en smidig och lättarbetad deg.
Täck bunken med en plastpåse och låt jäsa i 45 min.
Häll ut degen på lätt mjölat bord. Dela i 12 bitar och forma till runda eller avlånga frallor.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under duk i ca 1 timme.
Värm ugnen till 200°.
Pensla försiktigt med ägg eller vatten och strö sedan på önskad topping. Grädda i mitten av ugnen på 200° i ca 10-15 min.
Låt dem svalna på plåten i 10 min utan att du täcker dem med bakduk.
Blanda alla ingredienser och arbeta i hushållsmaskin (eller för hand) i ca 10 min.
Degen ska inte vara kladdig, en smidig och lättarbetad deg.
Täck bunken med en plastpåse och låt jäsa i 45 min.
Häll ut degen på lätt mjölat bord. Dela i 12 bitar och forma till runda eller avlånga frallor.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under duk i ca 1 timme.
Värm ugnen till 200°.
Pensla försiktigt med ägg eller vatten och strö sedan på önskad topping. Grädda i mitten av ugnen på 200° i ca 10-15 min.
Låt dem svalna på plåten i 10 min utan att du täcker dem med bakduk.
Visningar: 521
Inlagt 2015-12-14 07:33:28






140 min