Receptbeskrivning

Grodda själv

Ingredienser för
alfalfa
bovete
hirs
råris
vete
corn
havre
gröna linser
krasse
solrosfrön
sesamfrö
linfrö
ärtor


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Glasburkar med ett glest tyg som nät-lock, fäst det med en gummisnodd.

Dag 1:
Lägg 1 dl frön i en glasburk och häll på vatten.
Lägg på ett perforerat lock eller ett nät som kan fästas med en gummisnodd eller snöre.
Låt stå i 1 dygn.

Dag 2:
Skölj fröna morgon och kväll.
Ställ burken upp och ner, t ex i ett diskställ, i 45° vinkel.
Luft måste kunna komma in och vattnet rinna av.

Dag 3:
Skölj fröna morgon och kväll.

Dag 4-5:
Skölj fröna morgon och kväll.
När groddsvansen har växt ut avbryter man processen och de är klara att äta.



Visningar: 145
Inlagt 2015-12-14 09:32:29