Receptbeskrivning
Grodda själv
Ingredienser
för
alfalfa
bovete
hirs
råris
vete
corn
havre
gröna linser
krasse
solrosfrön
sesamfrö
linfrö
ärtor
bovete
hirs
råris
vete
corn
havre
gröna linser
krasse
solrosfrön
sesamfrö
linfrö
ärtor
Beskrivning
Glasburkar med ett glest tyg som nät-lock, fäst det med en gummisnodd.
Dag 1:
Lägg 1 dl frön i en glasburk och häll på vatten.
Lägg på ett perforerat lock eller ett nät som kan fästas med en gummisnodd eller snöre.
Låt stå i 1 dygn.
Dag 2:
Skölj fröna morgon och kväll.
Ställ burken upp och ner, t ex i ett diskställ, i 45° vinkel.
Luft måste kunna komma in och vattnet rinna av.
Dag 3:
Skölj fröna morgon och kväll.
Dag 4-5:
Skölj fröna morgon och kväll.
När groddsvansen har växt ut avbryter man processen och de är klara att äta.
Dag 1:
Lägg 1 dl frön i en glasburk och häll på vatten.
Lägg på ett perforerat lock eller ett nät som kan fästas med en gummisnodd eller snöre.
Låt stå i 1 dygn.
Dag 2:
Skölj fröna morgon och kväll.
Ställ burken upp och ner, t ex i ett diskställ, i 45° vinkel.
Luft måste kunna komma in och vattnet rinna av.
Dag 3:
Skölj fröna morgon och kväll.
Dag 4-5:
Skölj fröna morgon och kväll.
När groddsvansen har växt ut avbryter man processen och de är klara att äta.
Visningar: 145
Inlagt 2015-12-14 09:32:29






0 min