Receptbeskrivning
Krämig tonfiskpaj med dijonsenap
Ingredienser
för
Beskrivning
Krämig tonfiskpaj med dijonsenap 4-6pers.
Pajdeg:
3dl mjöl
2msk vatten
125g smör
Fyllning:
5dl crème fraiche
2msk majonnäs
2burkar tonfisk i olja, (ca 300g)
2msk dijonsenap
1st gul lök
1st röd paprika
1dl riven ost, smakrik ex västerbotten
Rör ihop degen , tryck ut i form o nagga botten med en gaffel. Förgrädda på 200° i mitten av ugnen 10min.
Hacka lök o paprika. Pressa ut vätskan från tonfisken. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen och bred ut i det förgräddade pajskalet.
Strö osten över fyllningen. Grädda i ca 30min. i ca 200-220° tills det fått fin färg.
Pajdeg:
3dl mjöl
2msk vatten
125g smör
Fyllning:
5dl crème fraiche
2msk majonnäs
2burkar tonfisk i olja, (ca 300g)
2msk dijonsenap
1st gul lök
1st röd paprika
1dl riven ost, smakrik ex västerbotten
Rör ihop degen , tryck ut i form o nagga botten med en gaffel. Förgrädda på 200° i mitten av ugnen 10min.
Hacka lök o paprika. Pressa ut vätskan från tonfisken. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen och bred ut i det förgräddade pajskalet.
Strö osten över fyllningen. Grädda i ca 30min. i ca 200-220° tills det fått fin färg.
Visningar: 518
Inlagt 2015-12-14 19:14:48






30 min