Receptbeskrivning

Janssons frestelse på Per Morbergs vis

Ingredienser för
1 kg potatis av mjölig sort
2 st gula lökar
250 g ansjovisfilé
ansjovisspad från en av burkarna
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk ströbröd
smör


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Janssons frestelse
Värm ugnen till 225 grader.
Skala och skär potatis i fina strimlor. Skala och skiva löken tunt.
Fräs löken mjuk i smör utan att den tar färg.
Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnsform. Avsluta med potatis.
Häll på ansjovisspadet från en av burkarna och grädden blandad med mjölken.
Strö över ströbröd och lägg på några klickar smör.
Grädda Janssons frestelse mitt i ugnen i 50–60 minuter.

Visningar: 342
Inlagt 2015-12-15 15:41:33