Receptbeskrivning
Brantevikssill
Ingredienser
för
600 g sillfilé
1 dl ättika 24%
2 msk salt
3 msk vitpepparkorn grovt malda
3 msk kryddpepparkorn grovt krossade
2 st gul lök fin hackade
2 st röd lök fin hackade
1 msk citronpeppar
2 st lagerblad fin hackade
1 st bunt dill fin hackad
lag
7 dl vatten 1 dl ättika 24%
2 msk salt
kryddblandning
5 dl strösocker 3 msk vitpepparkorn grovt malda
3 msk kryddpepparkorn grovt krossade
2 st gul lök fin hackade
2 st röd lök fin hackade
1 msk citronpeppar
2 st lagerblad fin hackade
1 st bunt dill fin hackad
Beskrivning
Blanda lagen och slå den över sillfilén. Låt stå kallt i ett dygn. Ta upp sillen från lagen och dra av skinnet från sillen. Lagen som sillen har legat i kastas. Blanda ihop ingredienserna till kryddblandningen och varva den med sillen. Låt stå kallt två dygn.
Visningar: 389
Inlagt 2015-12-15 15:46:52

