Receptbeskrivning

The deal closer

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
The deal closer 4port. (sofi fahrmans recept)

550g valrhonachoklad 60%
110g smör
5dl grädde
½tsk vaniljpulver
8st ägg, gulor o vitor separerade
½tsk salt
110g socker

Till servering:
4dl vispad grädde
½dl grovt riven valrhonachoklad
havssalt

Smält smör och choklad i vattenbad o ställ åt sidan.
Vispa grädde och vaniljpulver fluffigt.

Vispa äggvitorna till skum, tillsätt saltet och fortsätt att vispa. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt att vispa. tillsätt sockret lite i taget och fortsätt att vispa till en fast maräng.

Vispa upp äggulorna i en bunke och rör sedan ner dem i chokladblandningen. Vänd försiktigt ner marängen i chokladblandningen till en klumpfri smet.

Häll upp chokladblandningen i en serveringsskål o ställ i kylskåpet. ta ut chokladmoussen ca 20min. före serveringen.

Servering:
Servera chokladmoussen toppad ed vispad grädde, hyvlad choklad och havssalt.

Recept från The Standard Grill, New York

Visningar: 6184
Inlagt 2015-12-15 20:22:02