Receptbeskrivning
The deal closer
Ingredienser
för
Beskrivning
The deal closer 4port. (sofi fahrmans recept)
550g valrhonachoklad 60%
110g smör
5dl grädde
½tsk vaniljpulver
8st ägg, gulor o vitor separerade
½tsk salt
110g socker
Till servering:
4dl vispad grädde
½dl grovt riven valrhonachoklad
havssalt
Smält smör och choklad i vattenbad o ställ åt sidan.
Vispa grädde och vaniljpulver fluffigt.
Vispa äggvitorna till skum, tillsätt saltet och fortsätt att vispa. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt att vispa. tillsätt sockret lite i taget och fortsätt att vispa till en fast maräng.
Vispa upp äggulorna i en bunke och rör sedan ner dem i chokladblandningen. Vänd försiktigt ner marängen i chokladblandningen till en klumpfri smet.
Häll upp chokladblandningen i en serveringsskål o ställ i kylskåpet. ta ut chokladmoussen ca 20min. före serveringen.
Servering:
Servera chokladmoussen toppad ed vispad grädde, hyvlad choklad och havssalt.
Recept från The Standard Grill, New York
550g valrhonachoklad 60%
110g smör
5dl grädde
½tsk vaniljpulver
8st ägg, gulor o vitor separerade
½tsk salt
110g socker
Till servering:
4dl vispad grädde
½dl grovt riven valrhonachoklad
havssalt
Smält smör och choklad i vattenbad o ställ åt sidan.
Vispa grädde och vaniljpulver fluffigt.
Vispa äggvitorna till skum, tillsätt saltet och fortsätt att vispa. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt att vispa. tillsätt sockret lite i taget och fortsätt att vispa till en fast maräng.
Vispa upp äggulorna i en bunke och rör sedan ner dem i chokladblandningen. Vänd försiktigt ner marängen i chokladblandningen till en klumpfri smet.
Häll upp chokladblandningen i en serveringsskål o ställ i kylskåpet. ta ut chokladmoussen ca 20min. före serveringen.
Servering:
Servera chokladmoussen toppad ed vispad grädde, hyvlad choklad och havssalt.
Recept från The Standard Grill, New York
Visningar: 6184
Inlagt 2015-12-15 20:22:02






30 min